Keresés
Kategoria

16 ORSZÁG TUNINGCSODÁI SZERTE EURÓPÁBÓL AZ AMTS-EN


A kezdetek óta az AMTS szerves részeként üzemelõ Carstyling.hu Tuning Show 2006 óta vonultat fel évrõl-évre egyre több nemzetközi látványosságot az átépített autók európai palettájáról. A rendezvény mára nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb tuning show-jának, de a nemzetközi szcéna is a szezon egyik kiemelt zarándokhelyének tartja.A Carstyling.hu Tuning Show fejlõdését mi sem bizonyítja jobban, mint az egyre növekvõ állandó külföldi jelenlét, mely évrõl-évre rekordot dönt. Idén is két külön tuning pavilon is nyílik a rendezvényen (a "B" és a "D" csarnok), a fõ csarnokban pedig ismét szenzációs nemzetközi felhozatal várható. Nézzünk egy kis ízelítõt! 

Kontintensünk legnagyobb show-ja, a Tuning World Bodensee immáron negyedik éve mutat be 10 válogatott gyöngyszemet az Európa legszebb tuning autója címéért folyó European Tuning Showdown (ETS) felhozatalából. Az autók mellett vendégünk lesz az aktuális tuning királynõ, Laura Lee, sõt, a 2017-es díva, Julia Oemler is, a fel hozatalra pedig idén sem lehet majd panasz!Ha pedig már ETS, a show-ra új belépõként érkezõ Corner of Fame csapatának köszönhetõen vendégünk lesz a tavaly elõtti Európa-bajnok építés, a Mini Cooperbõl épült olasz Hot-Rod, a MINImalist, egy nem kevésbé exkluzív francia gép társaságában.Az AMTS kiállító cégei közül idén vitathatatlanul a Gumi.hu és az AKH standja biztosítja majd nemzetközi tuningcsodák tekintetében az egyik legkomolyabb felhozatalt A TOYO támogatásával - melynek hivatalos hazai importõrei - ismét elhozzák hazánkba a TOFU Garage néhány pazar, itthon még sohasem látott építését, így Rocket Bunny szettel felszerelt, airride futómûves japán gépekben idén sem lesz hiány!

A világ minden tájáról döbbenetesen szép autókkal rendelkezõ klub összesen négy építést hoz a show-ra, ízelítõnek lássunk csak egyet közülük:Idén a németektõl négy csapat is érkezik, az egyiket partnerünk, a SONAX nemzetközi tuning gárdájából válogatták össze. A népszerû autóápoló-márka által szponzorált gépek egytõl-egyig díjnyertes showautók, velük együtt pedig érkezik a márka világszerte ismert celeb-arca, John D'Agostino, a nyugati part egyik legnagyobb amerikai autóépítõje!


 

Az új belépõként érkezõ Bavarian Brotherhood csapatának fõleg a BMW-k kedvelõi fognak örülni, hiszen a propelleres márka öt, komolyan felhúzott példányát hozzák a rendezvényre. Az egyik gépet, egy teljesen egyedi E36-ost kifejezetten az AMTS-re építik már tavaly nyár vége óta, a stand másik durvasága pedig egy 1.200 lóerõs E39-es lesz, mely egyenesen Bulgáriából érkezik hazánkba!

 

Szokásukhoz híven, ismét parádés felhozatallal érkeznek a lengyelek, a Tuning Kingz csapatának szervezésében. A lazábban vett szabályozásoknak köszönhetõen, a lengyel szcéna már évek óta hihetetlen ütemben fejlõdik, merész építéseik - legyen szó a legmárkásabb felnikrõl, eszeveszett fitmentrõl, vagy widebody szettekrõl - gyakran már a németeken is túltesznek. Lesz mit nézni náluk is!

 

Ahogyan az elmúlt évben, idén is az északi határral szomszédos partnerünk, az AMTS Slovakia hozza a legnagyobb standot a rendezvényre. Ismét nagyon patent gépparkkal érkeznek, érdemes lesz benézni hozzájuk is!Hihetetlen gépekkel robbantak idén a csehek is. 

Az évek óta szépen megújuló palettát bemutató TuningCup.cz csapatához idén a tavalyinál sokkal népesebb felhozatallal csatlakozik új partnerünk, a LowerUnited, akik fõként azoknak fognak nagy örömet okozni, akik a Wörthi környékén látható stílust kedvelik. Lesz néhány nagyon komoly értéket képviselõ meglepetés is a felhozatalukban!De nem fognak csalódni azok sem, akik a klasszikus show stílust kedvelik! Majdnem minden külföldi csapat felhozatalában találni igazi "trailer-királynõket", melyeknek köszönhetõen kellemesen el lehet nosztalgiázni a 2000-es évek elejének igényesen kivitelezett, de designban, mai szemmel nézve már inkább különös "vadhajtásain”.Ne feledjük az AMTS Hot Rod szekcióját sem, mellyel idén a '50 Brothers csapata tölti meg a "B" pavilon egy tekintélyes szeletét. A brutál, épített izomautók Európa több országából érkeznek, olasz testvérklubjuk tagjai például majd' 800 km-t vezetnek „lábon” hazánkig, 90 éves coupe-ikkal, roadster-eikkel! 

Annyi biztos, hogy már csak a felvonultatott külföldi géppark tekintetében is bárki megtalálja majd a saját stílusát - újra csúcskategóriás, legnagyobbrészt itthon még sohasem látott tuning gyöngyszemekben gyönyörködhetünk március 22-24 között a Hungexpón!