Keresés
Kategoria

A DOBOGÓ A CÉL-BEMUTATTÁK KISS NORBERT VERSENYKAMIÓNJÁT


Magyar csapat, magyar pilóta a kamion EB-n! Kiss Norbert és a Révész Truck Racing Team hivatalosan is bemutatta azt az MAN versenykamiont, mellyel a 2020-as sorozatban indul.A gyári versenymotorral szerelt, 1200 LE-s versenygép leleplezésére a Hungaroringen került sor. 

Nagyon sokan dolgoztak azért, hogy ez létrejöjjön, köszönöm a Révész családnak, hogy létrehozták a csapatot. Sikerült már tesztelnem a kamiont, és nagyon pozitívak a benyomások. Több versenykamiont vezettem már, de eddig ez a legjobb! Motorikusan nagyon erős, a futóműnél pedig sikerült megtalálni az ideális beállítást, nagyon stabil és jól irányítható az autó. Minden segítséget megkaptam műszakilag is a Révész Cégcsoport munkatársaitól, úgy érzem egy ütőképes csapat állt össze, mellyel harcban lehetünk a dobogóért – mondta Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok. 

 

A Révész Cégcsoport idén ünnepli alapításának 40. évfordulóját. Ezért is döntött úgy, hogy csapatot indít a kamion EB-n. 

1980-ban alakult a szállítmányozással foglalkozó cégünk, több mint egy évtizeden keresztül én magam is vezettem kamiont, és régi vágyam volt, hogy saját csapatot indítunk az Európa-bajnokságon. A legjobb pilótával sikerült megállapodnunk, és remélem már az első, augusztus végi nyitófutamon jól sikerül a bemutatkozás – mondta Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa. 

A kamiont Bakó Csaba, és megszokott szerelőcsapata készítette fel Nyíradonyban. A csapat vezetése bízik a sikeres szereplésben. 

2019. telén döntöttünk az indulás mellett, majd két hónappal később már meg is állapodtunk Kiss Norberttel. Teljesen darabokra szedtük a versenygépet a megvásárlás után, és újra építettük. Remélem sokszor látja majd meg elsőként a kockás zászlót. Most egy autót indítunk, de nem titok, hogy jövőre szeretnénk segíteni az utánpótlás nevelést is, így egy másik kamiont is szeretnénk építeni – mondta Kozák Attila, a Révész TRT ügyvezetője. A versenykamion megnyitóján Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is beszédet mondott. 

Tudjuk, hogy vannak egyéni és csapatsportágak, de a XXI. században az autósport az egyik legnépszerűbb. Nagy öröm volt számomra, hogy létrejött ez a megállapodás a csapat és Kiss Norbert között. A sportolók számára fontos, hogy legyen mögöttük egy olyan team, mint amilyen itt van. Remélem az egész ország büszke lesz az eredményeikre – mondta Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.  

A versenykamion tűzpiros színben pompázik, és a 40-es rajtszámot kapta. 

VERSENYNAPTÁR 2020 

MOST - 2020.08.29-30. 
ZOLDER - 2020.09.12-13. 
JARAMA - 2020.09.26-27. 
HUNGARORING - 2020.10.17-18. 
LE MANS - 2020.11.07-08. 
MISANO - 2020.11.14-15.