Keresés
Kategoria

A FERRARI BUDAPEST VISSZATÉR A MOTORSPORTBA A FERRARI CHALLENGE EUROPE BAJNOKSÁGÁN KERESZTÜL


A 2004-ben alapított cég, Magyarország egyetlen hivatalos Ferrari márkakereskedõjeaz FF Corse brit szakembereivel közösen együttmûködve, egy 488 Challengeversenyautót indít el, melynek pilótája a korábbi IndyCar, Formula E és Le Mansversenyzõ, Adam Carroll lesz.A versenyzést a Ferrari Challenge Európa top kategóriájában a Trofeo Pirelli-ben kezdi el a csapat, mely hétvégén debütál a Red Bull Ring-en Ausztriában, és folytatja a részvételt a sorozat további fennmaradó fordulóin is, beleértve Le Mans 24 órás versenyhétvégéjét június 15-én. 

A projekt megvalósulását a Pizza Forte támogatja. 

A Ferrari Budapest igen sikeres múlttal rendelkezik a Ferrari Challenge Europe versenysorozatában. Elõször 2007-ben csatlakozott a versenyzõk sorához, 2009-ben a Driver’s Championship bajnokságában második helyezést ért el Válint Tiborral, majd a 2011-es Ferrari Challengen elnyerte a Coppa Shell bajnoki címet Gerald Grohmmann- el. 

A bajnoki cím elnyerése óta a csapat nem szállt versenybe, ebbõl kifolyólag még izgatottabb a visszatérés és az FF Corse csapatával történt partneri megállapodást illetõen. A csapat a híres Silverstone-i versenypályán székel, ezenfelül a világ legnagyobb, ügyfél tulajdonában lévõ Ferrari Challenge autók flottáját szolgálja, és a tavalyi Trofeo Pirelli Am díj gyõztese. 

Az 36 éves Észak-ír Adam Carroll rengeteg tapasztalattal érkezik a pályára. Korábbi BAR-Honda Formula 1 tesztpilóta, aki megnyerte a 2008/09 A1GP világbajnokságot és számos gyõzelmet aratott a GP2, Formula 3 és Formula Renault 3.5 versenyeken egyaránt. 

A tapasztalt Ferrari versenyzõ számos különbözõ sorozatban versenyzett már az FF Corse-val, visszatérve a brit GT-kupa csapatába kettõs gyõzelmet aratott ebben a hónapban. 

A hatfordulós Ferrari Challenge Europe bajnokságot egy döntõ követ majd, melyen a regionális bajnokságok versenyzõi szerte a világon küzdenek meg a fõdíjért. Az eseményre 2019 október 24-27-ig Olaszországban, Mugello-ban kerül sor. 

A versenyeket több mint 90 országban közvetítik majd élõben, amely a Ferrari hivatalos honlapján lesz elérhetõ minden nézõ számára. Emanuele Lippi, a Ferrari Budapest igazgatója így vélekedett: “Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy elõször a 2011-es Coppa Shell nyertes szezonunk óta újra bevonulhat a Ferrari Budapest neve a Ferrari Challenge Europe-ba. Ismét nyerni szeretnénk, ami egy ilyen tapasztalt csapattal, mint az FF Corse, valamint egy ilyen pilótával, mint Adam Carroll, aki a legmagasabb szinten versenyzett, hihetetlenül izgalmassá teszi ennek elérését. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországot a mi autónk képviselheti, és különösen hálásak a Pizza Forte-nak, hogy támogatnak minket ebben a projektben.Adam Carroll úgy nyilatkozott: “Izgatott vagyok, hogy a Ferrari Challenge Europe-on versenyezhetek a Ferrari Budapest és az FF Corse közremûködésével, valamint a csapatommal, akikkel számos múltbéli sikerünk volt a British GT-n. A csapat minden téren megerõsödött a legutóbbi alkalom óta, mely egyértelmûen érezhetõvé vált pár hete Angliában az elsõ közös napunkon. A Ferrari Challenge teljesen új számomra, és annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy Ausztriában kemény mezõny vár ránk, fel kell vennünk a versenyt és a legjobb formánkat hoznunk. 

Mark McLoughlin, az FF Corse Team igazgatója úgy nyilatkozott: “Örülünk, hogy a Ferrari Challenge Europe-ban a Ferrari Budapestet partnerünknek tudhatjuk. Emanuele lelkesedése nélkül a versenyre és a versenyek megnyerésére irányuló törekvések nélkül ez mind nem jöhetett volna létre. Azon leszünk a Red Bull Ring-en és azon túl is, hogy bebizonyítsuk neki és a Pizza Forte csapatának, hogy nem hiába hittek bennünk és a megfelelõ csapatot és pilótát választották. Részemrõl, én egy igen erõs teljesítményre számítok.”