Keresés
Kategoria

ALEIX ESPARGARO ÚJABB KÉT ÉVRE ÍRT ALÁ AZ APRILIÁHOZ


Ez azt jelenti, hogy a spanyol 2021-ben és 2022-ben is az olasz márka pilótája lesz. Espargaro több hatodik helyezést tud felmutatni a pár éve MotoGP-be visszatérő Apriliával, de a tesztek alapján most még jobb eredményekben bizakodhat. A csapat az előrelépés egyértelmű jeleit mutatja, az egyetlen kérdés csupán az, hogy mennyire megbízható a motor.Mindenesetre Espargarót sikerült meggyőzni, aki boldog a hosszabbítás miatt: „Nagyon elégedett vagyok ezzel a szerződéssel. Rendkívül fontos nekem, hogy már negyedik éve az Aprilia vált a második családommá, és ez a megállapodással – ami a karrierem legfontosabb pontja lehet – bizonyították, hogy a projektjük középpontjában állok.” 

„Technikai téren meggyőztek az elmúlt hónapokban mutatott fejlődéssel. A folyamatos erősítés, és a 2020 RS-GP debütálása is biztató, amivel nagyon jól teljesítettünk a teszteken. Úgy érzem, hogy most már befejezhetjük a munkát, amit télen kezdtünk. Alig várom, hogy együtt lehessek újra az egész csapattal, és versenyezhessek a motorral, és oda vezessem ezt a projektet, ahová megérdemli” – zárta mondandóját a spanyol versenyző.A csapatfőnök, Massimo Rivola is elégedett a szerződés miatt: „Mindenképpen szerettük volna, ha Aleix aláír hozzánk, és boldogok vagyunk, hogy sikerült megállapodni. Rendkívül lényeges, hogy az ilyen ínséges időkben folytatni tudjuk a projektünket egy ilyen kaliberű pilótával, mint Aleix.” 

„Ráadásul ő olyasvalaki, aki vezérünkké vált, és az egész projektünket vele kezdtük meg. Bevontuk az újdonságokba és olyan motort adtunk neki, amivel nagyon jól bánt a pályán. Reméljük, hogy az Aprilia hamarosan az élre kerül, ahol még sosem járt a MotoGP történetében.”Június 10-én és 11-én Bradley Smith pályára viszi a csapat motorját egy kétnapos privát teszt keretében Misanóban. 

Írta: Czinege Ádám

Fotó: NyolczasFotó/Nyolczas Csaba