Keresés
Kategoria

ALESI ELADJA FERRARIJÁT, HOGY FIA VERSENYEZHESSEN


Jean Alesit nem kell bemutatni az F1 szerelmeseinek, mert meghatározó alakja volt a 90’-es éveknek, és pár évig a Ferrarit erősítette. Egy győzelmet tud felmutatni, 1995-ben nyert ezen a napon – ami egyben a születésnapja is – Kanadában, de több, mint egy évtizedig a mezőny tagja volt.Nem csoda, hogy fia, Giuliano Alesi is követte apát a pályán. A 20 éves srác tavaly az F2-ben versenyzett, és egy összetett 15. helyet tudott felmutatni. A cél nyilván a Formula-1, de most mindenki helyzetét megkeseríti a koronavírus, így az Alesi családnak is meg kell húzni a nadrágszíjat, hogy továbbra is lehessen aktív versenyző a családban. 

Jean Alesi nagyon borúlátó az idei évvel kapcsolatban: „Ez az év rémálom lesz. Voltak tárgyalások a költségvetésről az F2-ben, de végül semmi sem történt. Nem változtattak a béreken, így biztos vagyok benne, hogy nagyon kevesen fogják befejezni a szezont.”Az idősebb Alesi a következő áldozatot fogja meghozni a fiáért: „Nagyon szomorú vagyok, mert egykori F1-es versenyzőként megvannak a kapcsolataim, de el kell adnom a Ferrari F40-esemet, hogy elég pénzünk legyen a fiam F2-es szerepléséhez. És mindezt miért? Mert lehetetlen küldetés szponzort találnom. Itt vagyunk úgy, hogy minden túl drága, és ezen senki sem akar változtatni.” 

„A családban, mi a szenvedélyből csináljuk a dolgokat, és nem kérdés, hogy egy Ferrari F40-est akarok látni a garázsomban, vagy a fiamat versenyezni. Egyébként is, már túl öreg vagyok, hogy F40-est vezessek” – zárta mondandóját viccelődve a francia.Valóban igaza lehet Alesinek, mivel a folyamatos veszteség miatt már a Williams F1-es csapatát is eladhatják, vagyis eladásra került. Akkor el tudjuk képzelni, mi lehet a helyzet az alsóbb kategóriákban. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: zimbio