Keresés
Kategoria

AZ ELSŐ VERSENYZŐI TAPASZTALATOK KATARBÓL


Nagyon közel vagyunk a MotoGP szezonkezdetéhez, és ezt az is jelzi, hogy túl vagyunk az első két tesztnapon, melyet a csapatok Katarban teljesítettek.Az első napokban tehát az Aprilia meglepően jól teljesített, így Aleix Epargaro véleményét érdemes figyelembe venni az olasz motorról: „A probléma csak az, hogy minden évben ezt mondom, de szívem szerint úgy gondolom, hogy megérdemeljük ezt. Megérdemeljük, hogy a legjobb motorokkal harcoljunk. Két nap után, és nagyon jó köridők után azt kell mondanom, hogy jó formában vagyunk. Jelenleg nincsenek problémáink és versenyképesek vagyunk.” 

Joan Mir, a Suzuki tavalyi világbajnoka kicsit visszafogottabban teljesített, amiben a következő tapasztalatok is szerepet játszhattak: „Úgy érzem a vázzal kapcsolatban, hogy néhány dolog negatív. Elsőre nem fejlődés a tavalyihoz képest. Egy kicsit jobb a kezelése, de néhány területen, mint például a fékezés, nem igazán jó.” 

Pol Espargaro egy teljesen új kihívás elé néz, hiszen a mezőny egyik legjobb motorjára, a Repsol Hondára ül át idén a KTM-ről: „Őszintén az első érzésem az, hogy nagyon stresszes vagyok. Sokat vártam erre a pillanatra és sokan beszéltek erről, jókat és rosszakat egyaránt. Normális, ha az ember nem bízik rögtön, ha változás van az életében. Már az első naptól teljesíteni kell, különben vagy te hibáztál, mikor csapatot váltottál, vagy a csapat, mikor leigazolt téged.” 

Valentino Rossit az első két napon a mezőny hátsó felében kellett keresnünk. A „Doktor” is megosztotta első benyomásait a Petronas Yamaháról: „Nyilván nem jó a helyezés, és nem jó a köridő sem, nem éreztem jól magam a motoron. Volt egy kis gondunk is a motorral, de nem ez a gond. A gond az, hogy nem vagyok elég gyors. Meg kell néznünk az adatokat a csapattal, és a teszt többi részét másképp kell csinálnunk. Szenvedtem a kigyorsításnál, mert nem volt elég hátsó tapadásom. Mindkét motorvázat teszteltük, és az új nagyon hasonló a tavalyihoz, kevésbé a 2019-eshez.” 

Ez pedig nem annyira jó hír a Yamaha drukkereinek, hiszen nem teljesítettek jól a gyári Yamahák, ellentétben a Petronas Yamahákkal. A teszt március 10 és 12 között folytatódik Losailben.

Fotó: MotoGP Media