Keresés
Kategoria

BOTTAS: VETTEL NEM ÉRDEKLI A MERCEDEST


A német hasonló pályát írt le a Ferrarinál, mint Fernando Alonso. Nagyon úgy tűnik, hogy ő sem tudja sikerre vinni az olasz gárdát – ha ez idén sem sikerül neki. A hatalmas elvárások az olasz sajtó és a csapatvezetés részéről nagyon nyomasztó tud lenni, amit sokszor a négyszeres világbajnok idegei sem bírtak már.Helyére Carlos Sainz jön 2021-től a Ferrarihoz, Vettelt viszont sokan csak egy csapatnál tudják elképzelni, a címvédő Mercedesnél. A német hazai autóval versenyezhetne, viszont a csapat szereti a harmóniát, és a korábbi évekből tanulva – Rosberg és Hamilton kiélezett helyzete – nem biztos, hogy szeretne újabb konfliktusokat, ezúttal Hamilton és Vettel között. 

Valtteri Bottas jó viszonyban van a címvédővel, és ez elsődleges lehet a Mercedes számára. A finnt meg is nyugtatták, hogy nem jön a helyére senki: „Mi mindig is nagyon őszinték voltunk egymáshoz a csapattal, a helyzetünkkel és a szerződéssel kapcsolatban” – kezdte Bottas. „Kaptam egy biztos választ, hogy nem érdeklődnek Seb iránt, így rendben vannak a dolgok, és nem kell aggódnom.” 

A finn általában egy szezonra kap szerződést a csapatnál, de ez nem zavarja: „Most is ugyanaz van, mint minden évben. Semmi különbség nincs, mindig pletykálnak az emberek. Kicsit vicces, hogy még egyetlen verseny sem ment le, de máris az ülésemre pályáznak. Párszor már megnevettetett a dolog. Nincs nyomás rajtam emiatt, mert még mindig egyértelmű a célom a szezonra. A dolgok mindig megoldódnak, vagy így, vagy úgy. Egyáltalán nem stresszelek.” 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: zimbio