Keresés
Kategoria

DANI PEDROSA ISMÉT VERSENYEZ


Három évvel az utolsó MotoGP-s szereplése után Dani Pedrosa ismét részt vesz egy királykategóriás futamon. A KTM szabadkártyás versenyzője lesz a Stájer Nagydíjon.Igaz, egyelőre ez csak egyszeri alkalom lesz számára. 2006-től 2018-ig a Repsol Honda versenyzője volt a spanyol. Ugyan bajnoki címet nem tudott szerezni, de a 31 győzelem és a 112 dobogó jelzi, hogy kivételes tehetségű versenyzőről van szó, akit visszavonulása után a MotoGP legendái közé soroltak.

2019 után sem maradt távol a MotoGP világától, mivel azóta a KTM gyári alakulatának fejlesztőversenyzőjeként tevékenykedik. A KTM versenyzői és a főnökség is egyetért abban, hogy Dani Pedrosa kemény munkája is kellett ahhoz, hogy a gyártó a királykategóriában is nyerni tudjon.

A kapcsolat tavaly kezdett beérni, amikor Binder egy, Oliveira pedig két győzelmet mutathatott fel, Pol Espargaro pedig ötször állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Idén is folytatódott a trófeák gyűjtése Oliveira révén, de ezúttal Dani Pedrosának is esélye nyílik rá, hogy ismét felérjen a csúcsra.

A spanyol így látja az előtte álló lehetőséget: „Régen volt az utolsó hétvégém, és természetesen egy ilyen lehetőség nagyon különbözik egy sima tesztnaptól. A célom ezen a versenyen, hogy olyan dolgokat teszteljek, amik a többi futamon is hasznosíthatók a gyártó számára. Szeretném segíteni a versenyzőket az események alatt.”

„Nehéz beszélni az elvárásaimról, miután ennyi ideig nem versenyeztem. Talán visszatér a versenyzői mentalitásom, talán nem, de megpróbáljuk annyira élvezni a hétvégét, amennyire csak lehet.”

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media