Keresés
Kategoria

ESPARGARO: A KTM TETT ÉRETT VERSENYZŐVÉ


Idei ötödik harmadik helyezését szerezte Pol Espargaro a KTM-mel. Zsinórban másodszor állt fel a dobogó legalsó fokára a spanyol, és Portimaóban sem lehet más a célja a világbajnokság hetedik helyezettjének.


 

Nem is lehet másképp, hiszen 2021-ben már Marc Marquez mellett fog versenyezni a Repsol Honda színeiben. Igaz, a Honda mostanában nem tűnik valami acélosnak, de mégis a MotoGP egyik legsikeresebb alakulatáról van szó. 

Espargaro úgy érzi, rengeteget köszönhet jelenlegi csapatának: „Most már egy olyan szinten vagyok, ahol eddig még sosem: a vezetés szempontjából és pszichésen is érettebb vagyok. Tudok úgy veszíteni, hogy nem érzem magam utána vesztesnek. Nem tudom megmagyarázni, de úgy érzem, a KTM-nél gyerekből MotoGP versenyzővé váltam.” 

„Nagyon sok dolgot megtapasztaltam a motorhasználattal kapcsolatban. Ha a HRC lenne az első motorom a MotoGP-ben, nehéz lenne alkalmazkodnom a KTM-es tapasztalataim nélkül. Igazi versenyzőt építettek belőlem, és velük együtt fejlesztettük ezt a motort, aminek minden szegletét, részét ismerem. Tudom, hogyan kell kezelni és jól beállítani az elektronikáját.” 

„Megtanítottak, hogyan váljak versenyzővé. Előtte csak egy férfi voltam, aki motort vezet, de nem voltam MotoGP versenyző. Nélkülük lehetetlen lenne farkasszemet néznem a MotoGP egyik legjobb versenyzőjével” – zárta gondolatait a spanyol.  

Espargaro csupán 5 pontra van a világbajnoki összetett negyedik helytől, és ha jól szerepel az előttünk álló hétvégén, még ezt is bezsebelheti a KTM-nek, mielőtt továbbáll a Hondához. 

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media