Keresés
Kategoria

EZ TÖRTÉNT PORTIMAÓBAN


Újabb Yamaha-győzelem: Quartararo második sikerét aratta 2021-ben, Bagnaia a 11. helyről lett második, Mir pedig első dobogóját szerezte idén. Marc Marquez visszatérése után egy hetedik helyet hozott.


 

Jól rajtoltak el a Suzukik, Zarco és Marc Marquez, viszont ez nem mondható el Vinalesről és Quartararóról, a két gyári yamahás versenyzőről. Vinales egészen a 20. pozícióig esett vissza, Quartararónak viszont csak a hatodik helyről kellett feljebb kapaszkodnia. Ami az elejét illeti: Zarco vezetett a két Suzuki, Marc Marquez és Miller előtt. Ők alkották az első ötöst az első kör végén. 

Marquez kezdett visszaesni, bár várható volt, hogy rögtön a visszatérése után nem bírja majd az élmezőny tempóját. Egészen a kilencedik helyre esett vissza, miközben Quartararo előretörését figyelhettük az első körökben, Zarco és Rins mögött ő haladt a harmadik pozícióban. Miller esett el a hatodik körben, Pol Espargaro mellett ő volt a második kiesője a versenynek. 

A kilencedik körben, miközben Quartararo átvette Rinstől a vezetést, Morbidelli már az ötödik helyen motorozott, és Bagnaia is kapaszkodott fel folyamatosan: a hatodik Binder mögé jött fel. Időközben Vinales kezdett magára találni: egy helyre került a pontszerző pozícióktól. Rossi viszont 10 körrel a vége előtt a 11. pozícióból bukott, és nem tudta folytatni a versenyt. 

A futam utolsó harmadában az élmezőnyben több versenyző is bukott: Rins a második helyről dobta el a Suzukit, Zarco pedig a harmadikról, miután elment mellette márkatársa, Bagnaia. 

Így alakult ki a dobogó: Quartararo második futamát nyerte, mellette pedig Bagnaia és Mir ünnepelhetett a pódiumon. Hátrébb nem változott sokat a helyzet, a további sorrend az első tízig bezárólag a következőképp alakult ki: Morbidelli, Binder, Aleix Espargaro, Marc Marquez, Alex Marquez, Bastianini és Nakagami. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media