Keresés
Kategoria

EZÉRT NYERHET VETTELLEL AZ ASTON MARTIN


Sebastian Vettelt idén már nem a Ferrari színeiben látjuk, hanem valószínűleg zöldben. A Racing Pointból Aston Martinná átalakult istálló autóját fogja vezetni, akinek a csapatfőnöke le van nyűgözve Vettel motivációjától.A négyszeres világbajnok számára nem sok jó jutott az utóbbi időben a Ferrarinál. Egyedül a kaotikus török futamon tudott dobogóra állni. A Ferrari gyengélkedését mutatja, hogy Vettel csapattársa, Charles Leclerc is csupán kétszer tudott dobogóra állni a 2020-as esztendőben. 

Erről a süllyedő hajóról ugrik idén Vettel a felszállóágban lévő Racing Pointhoz, vagyis Aston Martinhoz. A csapat 2020-ban még botrányba keveredett: a többiek azzal vádolták őket, hogy lemásolták a Mercedest, ami a teljesítményen is meglátszott, de ezzel az üggyel azóta már senki sem foglalkozik, és az FIA sem tartotta őket szabálytalannak. 

Vettel tehát érkezik az Aston Martinhoz, és a csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint rengeteget nyerhet vele a csapat: „Sokat tanulhatunk Sebtől és javulhatunk ennek eredményeként. Lance is profitálhat belőle, aki nagyon tehetséges és gyors, együtt pedig egy magasabb szintre emelhetik a csapatunkat. A legtöbbet akarjuk kihozni a versenyekből, és a győzelemért harcolnánk. Mi és Sebastian is így állunk a dolgokhoz. 100%-ban megegyezik a felfogásunk a dolgokról.” 

„Sebastian még csak pár napot töltött velünk, és már ezalatt a rövid idő alatt hasznosak voltak a visszajelzései. Úgy, hogy még nem is vezette az autónkat! Sebastian már most tol minket előre. Rendkívül kíváncsi, folytan kérdez minket mindenről, két napban rengeteg minden érdekelte. Illik hozzánk. Nálunk a teljesítmény az első, és igyekszünk a lehető leggyorsabb autót megépíteni.” 

Megosztja velünk a tapasztalatait – amire szintén szükségünk van. Minden követ fel akarunk forgatni azért, hogy javítsunk a teljesítményen, és márciusban a lehető legtöbbet hozhassunk ki a lehetőségeinkből. Seb és a csapatunk együtt halad előre, nem látom, hogy hiányozna a motiváció” – mesélte lelkesen Szafnauer. 

„Ott akarjuk elkezdeni a szezont, ahol a tavalyit abbahagytuk. A harmadik leggyorsabb autónk volt hosszú ideig, de csak a negyedik helyen végeztünk a McLaren mögött. Balszerencsések voltunk. Kiegyensúlyozottabnak kell lennünk a pontszerzés terén, és ha ez menni fog, meglehet a harmadik pozíció. Ez lehet a reális célunk.” 

Mi is kíváncsian várjuk, újjászületik-e Vettel az Aston Martinnál, és győzelemre viszi-e csapatát.

Fotó: Instagram

Írta: Czinege Ádám