Keresés
Kategoria

F1: HAMILTON RAJT-CÉL GYŐZELMET ARATOTT SPÁBAN


Gyakorlatilag senkitől nem zavartatva nyert Hamilton Belgiumban. Ugyanez mondható el Bottas második és Verstappen harmadik helyéről.


 

A McLaren számára rosszul indult a futam, mivel egy műszaki hiba miatt Carlos Sainz nem tudott elindulni. A két Mercedes jól jött el a rajtot követően, őket Verstappen, Riccardo, Ocon Albon és Stroll követte. Leclerc rajtolt nagyot, aki feljött nyolcadiknak, de Gasly és Perez is átugrotta, így az ötödik körben már a 10. helyen haladt. A Ferrarinak nem volt meg a versenytempója, Norris és Kvjat is elment Leclerc mellett, így a 12. helyre esett vissza csapattársa, Vettel elé.

Baleset történt a 11. körben, Giovinazzi és Russell ütköztek össze, így bejött a biztonsági autó, és többen is a bokszban kötöttek ki. Az olasz hibázott: nekiment a falnak, Russell pedig mögötte jött, és eltalálta Giovinazzi leszakadó kerekét, így estek ki mindketten. A lényeg, hogy sérülés nem történt, de percekig takarítani kellett a pályát.

Megkavarodott a sorrend kissé: a két Mercedes maradt az élen, Verstappen a harmadik helyen, a baleset viszont jól jött a kemény keveréken rajtoló Gaslynak, aki a negyedik pozícióban találta magát. Mögötte Perez, Ricciardo, Albon, Ocon, Stroll és Norris volt az első tíz sorrendje, így folytatták a versenyt. Az újraindításnál nem történtek helycserék, Perez viszont nem sokkal később visszacsúszott Albon mögé.

Gasly negyedik helye is a múlté volt: Ricciardo, Albon és Ocon is elmentek mellette.A francia kiment a bokszba közepes keverékű gumikért, majd hatalmas felzárkózást mutatott be: egyértelműen a pontszerző helyek egyikére pályázott. Az élen továbbra sem változott az állás: Hamiltont Bottas, Verstappen, Ricciardo,Ocon és Albon követte. Norris, Gasly, Stroll és Perez tette teljessé az első tizet. Ebben a sorrendben futottak be, a végére akadt még pár helycsere


Írta: Czinege Ádám


Fotó: Daimler Media