Keresés
Kategoria

HAMILTON HÉTSZERES VILÁGBAJNOKKÁ VÁLT


A hétvégén nemcsak Joan Mir a MotoGP-ben, hanem Lewis Hamilton a Formula-1-ben is végső győzelmet ünnepelhetett.Isztambulban rendezték meg esős körülmények között az idei év 14. futamát, amit Lewis Hamilton nyert meg. Ezzel több, mint száz pontos előnyre tett szert, ami már behozhatatlan a többiek számára. 

Ez a győzelem az idei 10. diadala volt a britnek, így pedig már összesen 94. elsőségét aratta, és első az örökranglistán ebből a szempontból. Ezzel 36%-os a győzelmi rátája, és ő az egyetlen az F1 történetében, aki eddig minden egyes szezonjában tudott nyerni. 

Hetedik bajnoki címét szerezte Hamilton tehát a hétvégén a Mercedesszel: 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 és 2019 után 2020-ban is övé lett az összetett első helyezés, amivel beérte Michael Schumacher címeinek számát: ők ketten voltak képesek csak ennyi F1-es szezont nyerni. 

Ami a pole-pozíciókat illeti, szintén Lewis Hamilton a listavezető 97 első rajthellyel. A brit jövője még nem vált biztossá a Mercedesnél, de ha marad a csapatnál, 2021-ben tovább gyarapíthatja ezeket az elképesztő számokat. 

Márpedig minden esély megvan erre, mivel az erőviszonyok nem valószínű, hogy sokat változnak az idei évhez képest. A koronavírus miatt mininális szabályváltozások lesznek 2021-ben, így az autókon sem várhatók drasztikus változások. Ez a negyedik vb címe volt Lewis Hamiltonnak sorozatban, Michael Schumacher ötször volt képes nyerni 2000 és 2004 között. Meglátjuk, Hamilton folytatja jövőre is a remeklését, vagy lesz valaki, aki megállítja a britet.

Írta: Czinege Ádám 

Fotók: Daimler Media