Keresés
Kategoria

HIVATALOS: 13 EURÓPAI HÉTVÉGE BIZTOSAN LESZ A MOTOGP-BEN


Alakul a motorversenyzés királykategóriájának versenynaptára, ugyanis június 11-én hivatalosan bejelentették az európai helyszíneket. A tengerentúli fordulókról csak július 31-én lesz döntés (Thaiföld, Malajzia, USA és Argentína).Biztossá vált, amit már eddig is tudtunk: a mezőny Spanyolországban, Jerezben kezd egy hivatalos kollektív teszttel július 15-én, a rá következő két hétvégén pedig ugyanitt kerül sor versenyekre. 

Két hét kihagyás után augusztusban zsinórban három hétvégén is láthatunk versenyeket. Augusztus 9-én Brnóban, utána pedig kétszer egymás után a Red Bull Ringen bőgnek fel a motorok. A szeptember szintén három egymás utáni hétvégét hoz majd, kétszer egymás után Misanóban és Barcelonában. 

Októberben is hasonló lesz a forgatókönyv: Le Mans-ban kezdenek, és két egymást követő hétvégén Aragónban folytatják a versenyzést. Az európai évad Valenciában zárul szintén dupla hétvégével. Mint fentebb említettük, a tengerentúli futamokról később születik majd döntés, és ezeket biztosan a valenciai utolsó európai hétvége után rendeznék meg. 

A biztonsági intézkedések sem maradnak el: az európai futamok „zárt kapusak” lesznek, de ha javul a vírushelyzet, néhány szurkoló is részt vehet a későbbi hétvégéken. Rendszeres vírusellenőrzés és szájmaszkok használata is kötelező lesz. A paddockban maximum 1600 ember lehet, a MotoGP gyári csapatai 45 fővel, a szatellit csapatok 25-el, a Moto2-es és a Moto3-as csapatok pedig 12 fős személyzettel vehetnek részt a hétvégéken. 

Írta: Czinege Ádám