Keresés
Kategoria

HOGYAN LEHET MIR A MOTOGP BAJNOKA MÁR A HÉTVÉGÉN?


Az előző versenyen egy karnyújtásnyira került Joan Mir a végső sikertől: megszerezte első győzelmét a királykategóriában, és ezzel hatalmas pontelőnyre tett szert.



Nevezetesen 37 egységről van szó, úgy, hogy 50 pont szerezhető a hátralévő két versenyhétvégén. Könnyen lehet tehát, hogy már vasárnap bajnokot avathatunk a MotoGP-ben, a 23 éves suzukis versenyző, Joan Mir személyében. 

A kiegyensúlyozottság látszik a nyerőnek idén, és Mir a 7 dobogós helyezésével és egyetlen győzelmével nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt a 2020-as őrült szezonban. De milyen forgatókönyvek kellenek a bajnokavatáshoz? 

- Ha Mir dobogón végez, biztosan világbajnok. 

- Ha Mir negyedik, ötödik vagy hatodik, és nem nyer Quartararo vagy Rins, ismét ez a helyzet. 

- Ha hetedikként intik le, és Quartararo, Rins vagy Vinales nem nyer, akkor is bajnok. 

- Ha 8-10. helyek egyikén végez, Vinales nem nyer, és Quartararo vagy Rins nincs az első háromban, szintén nyer. 

- Ha 11-14. pozíciókban intik le, Morbidelli és Dovizioso nem nyer, Vinales nem végez a top 3-ban, Rins és Quartararo pedig nem fut be a top 5-be, bajnok. 

- Ha az utolsó pontszerző helyet csípi el, és Morbidelli vagy Dovizioso nem nyer, Vinales nem végez a top 3-ban, Rins és Quartararo a top 5-ben, szintén világbajnok. 

- Még akkor is van esélye erre, ha nem szerez pontot: ez akkor lehetséges, ha Morbidelli és Dovizoso nem nyer, Vinales nem végez a dobogón, Quartararo és Rins pedig nincs az első ötben. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media