Keresés
Kategoria

ÍGY LÁTTÁK A VERSENYZŐK GROSJEAN BALESETÉT


Eszméletlen, hogy tegnap mit élt túl Romain Grosjean Bahreinben. Szerencsére kisebb égési sérülésekkel megúszta az 50G-nél is erősebb becsapódást. Az autója kettészakadt, felrobbant, és a lángok közül kellett menekülnie a Haas versenyzőjének.Nem csoda, hogy megdöbbentek Grosjean versenyzőtársai, ugyanis nem mindennapos esetről beszélünk, és a mai modern F1-ben elképzelhetetlennek tűnt egy ilyen óriási és ijesztő baleset. Az biztos, hogy a Halo, azaz a pár éve bevezetett fejvédő is közrejátszott benne, hogy nem történt tragédia. 

Kvjat volt a legközelebb Grosjeanhoz, ugyanis vele ütközött a francia, mielőtt a falnak csapódott volna. Az orosz így látta a balesetet: „Ijesztő pillanat volt. Láttam őt és először mérges voltam, hogy így bevágott elém. Arra gondoltam: Mit csinál? De rögtön megváltozott a dolog, amikor láttam a tüzet a tükörben, és csak reméltem, hogy jól van. Nagyon nem tetszett, amit a tükörben láttam, és örülök, hogy rendben van. Ez emlékeztet, milyen veszélyes dolgot is csinálunk.” 

Hamiltont is megdöbbentette az eset: „Sokkoló volt látni. Amikor az ember beül az autóba, tudja, hogy kockázatot vállal, és tudjuk, hogy veszélyes ez a sport. Nem tudom, hány G-s erővel csapódott a pilótafülke a korlátba, de hálás vagyok, hogy a Halo működött. Azért is, hogy a korlát nem szabdalta le a fejét. Sokkal rosszabbul is végződhetett volna.” 

Vettel a korlát rossz minőségét emelte ki: „Nem nagyon néztem a képeket, mert nem akartam, de a fő, hogy kijutott. Azt nem tudom, hogy csinálta. A korlátnak viszont nem kellett volna így áttörnie. Jó, hogy az autók biztonságosabbak, mint régen, de a korlát nem működött, és az autónak sem kellett volna kigyulladnia.” 

Leclerc nagyon megijedt, mert premierben figyelte a tükörben, mi történik: „Láttam a tükörben az egészet, és rögtön a rádióhoz nyúltam. Aggódva hallgattam, mit mondanak, csupán jó híreket akartam hallani Romainról: azt, hogy rendben van. Amikor a kilences kanyarhoz értünk, még mindig nem volt semmi hír, így még jobban aggódtam. De szerencsére jól van, és remek és egyben hihetetlen is, hogy ki tudott jönni az autóból.” 

Ricciardo nem szerette volna ennyiszer látni a történteket: „Az, hogy Grosjean balesetét újra és újra leadták és folyton nyomatták az ismétlést, óriási tiszteletlenség volt a családjával és a mi családunkkal szemben is. Egy fél órán belül versenyezni fogunk, és bármikor, amikor az élő adást néztük, a tüzet és a kettészakadt autót láttuk. Láthatjuk másnap, de nem rögtön utána, az érzéseinkkel játszottak. Undorító volt.”

Ezúton kívánunk Grosjeannak mielőbbi felépülést.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: Instagram