Keresés
Kategoria

LALLER: SAJNOS DOBNUNK KELLETT A BAJA POLANDOT

 

A Magyarországon tapasztalható folyamatok és az újabb határzár sajnos a sportvilágot, azon belül a tereprali motoros szakosztályát sem kíméli. És hogy a képlet még bonyolultabb legyen, a Baja Szczecinek után Lengyelországba igyekvősportolóknak még más egyéb nehézséggel is szembesülniük kell.

  

Ez alól Horváth Lajos sem kivétel- noha a váci versenyző minden követ megmozgatott az indulásért, nem tudtaáthidalni az elé görgetett akadályhalmokat:


„A Baja Szczecinek remektapasztalatai után már odakint meghívást kaptam a szervezőktől a Baja Polandra,amit nagy örömmel el is fogadtam. Időközben sokat készültem, teszteltünk, ésmár nagyon vártuk a szeptembert, mert végre úgy tűnt, hogy igazából elindulhata szezon. Most viszont csalódott vagyok, mert az elrendelt határzár, és avonatkozó MAMS intézkedések miatt (a Magyar Motorsport Szövetség szeptemberegytől nem ad ki versenyengedélyeket, a meglévőket pedig bevonja - bővebbenITT) dugába dőltek a lengyel versennyel kapcsolatos terveim. A határzárat mégcsak kiváltottam volna teszteléssel, sőt, mint tegnap kiderült, ez az akadálymagától is elhárult volna, azonban a rajtengedély már megoldhatatlan feladatnakbizonyult.
Minden engedélyhez kapcsolódikegy biztosítás, ez utóbbit fagyasztották be a hazai biztosító cégek azokra azországokra (a világ összes országa…), amelyek a magyar kormány szerint beutazásranem javasoltak. Nagyon sajnálom, mert igazi megtiszteltetés lett volna a Dakarmenőktől hemzsegő lengyel mezőnyben versenyezni, de ez egy patthelyzet, így nemtehetek mást, mint hogy ezt a projektet idénre elengedem, és készülök akövetkező megmérettetésre.” - nyilatkozott a szakágat is közvetlenül sújtóanomáliáról Horváth Lajos.


A Baja Szczecineken végrevalahára elindult magyar bajnokság a tervek szerint szeptember végén, Nagykállón,a Nyír1Baján folytatódhat.Írta: Tóth Krisztián Márk