Keresés
Kategoria

MILLER VEZETÉSÉVEL DUCATI KETTŐS SIKER


Nem azt az eredményt kaptuk Jerezben, amire számítottunk. Quartararo vezetett, majd borzasztóan visszaesett a tempója. Miller nyert, mögötte csapattársa Bagnaia lett a második, Morbidelli pedig a harmadik.Szokás szerint nagyot rajtoltak a Ducatik, Jack Miller vette át a vezetést, őt Morbidelli, Bagnaia, Quartararo és Aleix Espargaro követte. Vinales visszaesett a 9. helyre, Marquez pedig a középmezőnyben haladt a 14. pozícióban az első körök után. A Suzukik a hatodik és hetedik helyen motoroztak, de nem sokáig, mivel Rins a hetedikről eldobta motorját. 

Quartararo a negyedik kör végén már Millert támadta a vezetésért, sőt át is vette az első pozíciót, az ötödik körtől ő diktálta a tempót. Mögötte Miller, Morbidelli, Aleix Espargaro és Bagnaia volt az első ötös sorrendje. Marquez egerészte magát egy kicsit előbbre, a 9. körben Pol Espargaro mögött ott volt a 11., Valentino Rossi pedig a 17. helyen. 

A 15. körben Quartararóval történt valami az élen, nagyon visszaesett a tempója, és Miller el is ment mellette a célegyenesben, és a többiek is kapaszkodtak rá. Két Ducati került az élre, Miller után Bagnaia is megelőzte, de utána gyakorlatilag mindenki. Látszólag semmi tapadása nem maradt Quartararónak. 

Öt körrel a vége előtt tehát Miller, Bagnaia, Morbidelli, Nakagami, Mir, Aleix Espargaro, Vinales, Zarco, Marc Marquez és Pol Espargaro volt az első 10-es sorrendje. Quartararo a 13. helyen végzett végül. Rossi csak 17, Rins pedig 20. lett a Suzukival. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media