Keresés
Kategoria

MIR ÉS MILLER AZ ÜTKÖZÉSRŐL


Joan Mir és Jack Miller egy körön belül többször is összeértek a Doha GP-n. A második szándékosnak nézett ki az ausztrál részéről. Mindketten elmondták a véleményüket az esetről.A Suzuki világbajnoka a tizes kanyarban ment el Millernek. Az ausztrál kissé kiszorult az ívről, mert Mir kicsit keményebben ment be neki az előzésnél, és össze is értek. Mir aztán a célegyenesre fordult egy kicsit szélesebben. Miller használta ki a dolgot, de külső szemszögből, mintha szándékosan ment volna neki Mirnek a célegyenesre kigyorsítva. 

Az esetet vizsgálták a versenybírák, és végül egyiküket sem büntették meg. Mindketten másképp látták a történéseket. Mir így festi le a dolgot: „Ami Jack és köztem történt a 10-es kanyarban, csupán annyi, hogy csak ott volt helyem előzni. Én vettem jobb pozíciót, ő pedig úgy döntött, hogy kívül marad. Tartotta az ívét, és kicsit összeértünk. Megértem, hogy kockázatos manővernek gondolta, de nem olyan volt, ami túlment minden határon. Szerintem rendben volt. Ki is tettem egy kicsit a lábam, hogy elnézést kérjek, mert szerettem volna elkerülni.” 

„Aztán szélesen fordultam be az utolsó kanyarba. Láttam Jacket, és megmozdította a fejét, mintha engem nézne. Rámentem a kerékvetőre, olyan szélesen, amennyire csak tudtam, ő pedig egyszerűen csak nekem jött, és összeértünk. Majdnem elestünk az egyenesben! Nagyon kockázatos volt és rendkívül veszélyes! Úgy gondolom, hogy szándékosan csinálta… Ki kell vizsgálni. Ezek a megmozdulások már túl mennek a határon. Ha szándékos volt, büntetést érdemel, ha nem, akkor nem” – folytatta a regnáló világbajnok. 

Miller egyszerűen versenybalesetnek és nem szándékosságnak nyilvánította az esetet. Szerinte ez a futam a keménykedésről szólt: „Voltak koccanások, itt és ott is, de az egész verseny ilyen volt. Mindenki látta, mi történt, és folytattuk a versenyt utána. Úgy értem, hogy legalább háromszor már nekem jöttek az incidens előtt. Úgy tűnt, hogy ez egy ilyen verseny. Ennyi.” 

Reméljük, nem romlik meg a viszony emiatt a két versenyző között a későbbiekben.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media