Keresés
Kategoria

MORBIDELLI NYERT, DE MIR A VILÁGBAJNOK


Morbidelli nyert Miller előtt, aki mindent megtett a győzelemért az utolsó körben, de végül az olasz volt a jobb. Pol Espargaro dobogós, Mir pedig hetedik helyével bajnoki címet nyert.Morbidelli jól jött el a rajtnál, Mir pedig a középmezőnyben haladt a 10. helyen. Nagy szerencséje, hogy Quartararo visszaesett a rajtnál, így Mir bajnoki esélyei is megnövekedtek. Az éllovast Miller, Pol Espargaro és Nakagami követte. Zarco dobta el a Ducatit, így Mir és Rins is előrébb került egy helyet. 

Quartararo esett el a 9. körben, így ő kiszállt a bajnoki esélyesek közül. Rinsre Oliveira és Binder kapaszkodott fel, Mir pedig előrelépett a 8. helyre. Így a 12. körben 28 ponttal vezette a bajnoki összetettet. 

10 körrel a vége előtt megmerevedtek a frontvonalak: Morbidelli vezetett Miller és Pol Espargaro előtt. Nakagami, Rins, Binder, Oliveira és Mir volt a további sorrend a nyolcadik helyig bezárólag. A gyári Yamahák hátrébb kerültek, Vinales a 12, míg Rossi a 14. helyen haladt. 

Nakagami próbálkozott egy előzéssel a harmadik helyért, Pol Espargaro mellett el is ment egy pillanatra, de elveszítette az egyensúlyát, és kiesett a futamból. Nem nyugodhatott meg Espargaro, mert Rins érkezett meg mögé. Az utolsó körben Miller támadta meg Morbidellit, és oda-vissza előzgették egymást. Végül Morbidelli nyert Miller és Espargaro előtt. Mir bejött hetediknek és világbajnok lett. A sorrend négytől 10-ig: Rins, Binder, Oliveira, Mir, Dovizioso, Aleix Espargaro és Vinales. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotók: MotoGP Media