Keresés
Kategoria

MOTOGP: MORBIDELLI ELŐSZÖR NYERT, ROSSI NEM LETT DOBOGÓS


Franco Morbidelli gyakorlatilag a rajtnál nyerte meg a futamot és élete első királykategóriás sikerét aratta. Bagnaia jött be másodiknak a Ducatival, az utolsó körben pedig Rossi elveszítette a harmadik helyet, mivel Joan Mir előzte meg őt.


 

Nem kapta jól el a rajtot Vinales, Morbidelli és Rossi viszont annál inkább: mindketten átugrották a spanyolt az első pár kanyarban. Jack Miller is megelőzte Vinalest, és megindult a harmadik helyen Morbidelli és Rossi után. Az első négyest Quartararo, a két Suzuki, Bagnaia és Dovizioso követte. 

Fabio Quartararo elesett a hetedik körben, de még vissza tudott állni a futamba, viszont a pontszerzésre vajmi kevés esélye maradt. Ez megint megkeverheti a világbajnoki tabellát, mivel a tabella éllovasa esett el. Vinalesnek nem volt meg a tempója, Rins, Bagnaia és Mir is elment mellette: visszaesett hetediknek. 

Miller nem tudta tartani Morbidelli és Rossi tempóját, és elfogyni látszottak a gumijai. A verseny felénél elveszítette a harmadik helyet: Rins, Bagnaia és Mir is el tudott menni mellette. A Rossi drukkerek számára rossz hírnek bizonyult, hogy Rins és Bagnaia is veszélyeztetni kezdte a második helyét.  

Bagnaia elment Rossi mellett, a kérdés az maradt, vajon Rins el tudja-e csenni a dobogót Rossi orra elől. Az olasz alatt egyértelműen elfogytak a gumik, de gyakorlatilag mindhárman szenvedtek az abroncsok miatt. Morbidelli győzelme egyre biztosabbnak tűnt, de a második helyért hatalmas csata zajlott. Bagnaia megtartotta a második helyét, Rossitól azonban elvette Mir a harmadik helyet. További sorrend: Rins, Vinales, Dovizioso, Nakagami, Miller és P. Espargaro. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media