Keresés
Kategoria

MOTOGP: OLIVEIRA ELŐSZÖR NYERT, VINALES LEUGROTT A MOTORRÓL


Az utolsó kanyarban nyert Miguel Oliveira. Nevető harmadikként használta ki Jack Miller és Pol Espargaro csatáját, akik vele ünnepelhettek a dobogón.A verseny első körében a Miller, Pol Espargaro és Mir hármas között alakult ki csata. Miller vezette a mezőnyt Mir és Nakagami előtt, P. Espargaro visszaesett negyediknek. A rajtnál Rossi nyert sokat, feljött az első tízbe, a Petronas Yamahák viszont nagyon szenvedtek a 14-15. helyen haladtak. Dovizioso is lőtávolságban volt a hatodik pozícióban. 

Az élen Mir, Miller és Nakagami váltogatta egymást, de P. Espargaro és Rins sem volt messze tőlük. Utóbbi két versenyzőre Dovi, Vinales, Binder, Oliveira és Rossi kapaszkodott folyamatosan, az első hármas pedig elszakadni látszott. 

A Yamahák elkezdtek visszaesni a 10. körben: a KTM-ek mentek el nekik, és csak a 10-11-12. helyen haladt Vinales, Rossi és Quartararo. Dovizoso is látványosan lassulni kezdett, Binder és Oliveira is elment mellette, így visszaesett nyolcadiknak. 

A 15. körben Vinales féke ment el az egyenesben, így a spanyol inkább leugrott a motorról, minthogy a falnak csapódjon. Jól is tette, mivel a motor körülbelül 230 km/h-val ment neki a gumifalnak, és rögtön kigyulladt. Piros zászló. 

Új állórajt következett: Miller tört Mir elé, utánuk pedig három KTM következett: P. Espargaro, Oliveira és Binder. Mir veszített az újraindításon a legtöbbet, Dovizioso pedig nyert vele, mert tudta tartani a tempót a KTM-ekkel, sőt Binder át is tudta ugrani, feljött ötödiknek. A KTM-ek törtek folyamatosan felfelé, Mir vezetett, P. Espargaro és Oliveira pedig feljött másodiknak és harmadiknak. Mir visszaesett ötödiknek, Dovi is elment mellette, és beszállt a dobogóért/győzelemért folytatott harcba. P. Espargaro pedig Millert ugrotta át, és vette át az első helyet. Mögöttük Oliveira, Dovizoso, és Mir haladt az első ötösben. Mögöttük Nakagami, Rins, Binder, Rossi és Lecuona haladt a top 10-ben.

Az utolsó körben jött a csattanó: Miller és P. Espargaro előzgette egymást, és az utolsó kanyarban mindketten kisodródtak. Miguel Oliveira előzte meg mindkettőjüket, és nyerte meg a versenyt! Miller második, Espargaro harmadik a további sorrend pedig a következő lett: Mir, Dovizoso, Rins, Nakagami, Binder, Rossi, Lecuona az első tízben. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media