Keresés
Kategoria

MOTOGP: ÓRIÁSI BALESET ÉS DOVIZIOSO GYŐZELME AUSZTRIÁBAN


Nem ment zökkenőmentesen az osztrák futam, miután Morbidellinek és Zarcónak volt hatalmas balesete. A győztes végül Andrea Dovizioso lett, Mir és Miller a dobogósok.


 

Miller és Dovizioso jól kapta el a rajtot, mögéjük Pol Epargaro, Miller és Vinales sorolt be. Az első kör után Quartararo a nyolcadik, Rossi pedig a kilencedik helyen haladt. Pol Espargro, Miller és Dovizioso csatázott a második helyért, miközben Miller kicsit elszakadt tőlük az élen. Az első négyest négy Yamaha és Oliveira követte az ötödik körben. 

Fabio Quartararo elrontotta az egyik kanyart, és a hetedik körben visszaesett az utolsó helyre. Az élen változott a sorrend, Pol Espargaro vette el az első helyet Millertől, őt pedig a suzukis Mir és Dovi követte. Óriási baleset történt, ketten voltak érintettek: Morbidelli és Zarco ütközött össze, utóbbi túl gyorsan ment be az elnyújtott egyenesbe, és mindketten kisodródtak. Rossi és Vinales között repült át a két motor a jobbosban, amik ripityára törtek. Piros zászló! 

Új állórajt következett, miután eltüntették a romokat. 20 kört kellett kibírni, az élen maradtak Miller, Pol Espargaro és Dovizioso, utánuk a két Suzuki, Oliveria, Rossi és Binder következett. Vinales visszalassult, és visszaesett mindenki mögé, valami technikai gondja adódott. Pol Espargaro esett vissza egyre inkább, Rins és Mir is elment mellette, az élen pedig Miller és Dovi motorozott ki egy kisebb előnyt. 

Két KTM-es, Pol Espargaro és Miguel Oliveira is kiesett a versenyből hazai pályán: első ránézésre előbbi ütötte ki utóbbit. Az élen Dovi elment Miller mellett, és Alex Rins is velük csatázott. A Suzuki versenyzője azonban előzés közben elesett 10 körrel a vége előtt. Dovi, Miller, Mir, Binder, Rossi, Nakagami, Petrucci, Crutchlow, Quartararo és Lecuona volt az első 10 sorrendje. 

Az utolsó körök Mir és Miller csatáját hozták: Mir gyakorlatilag az utolsó kanyarokban ment el Mir mellett és lett második Dovizioso mögött. Négytől a tizedik helyig a következő sorrendben futottak be: Binder, Rossi, Nakagami, Petrucci, Quartararo, Lecuona és Vinales. A két világbajnoki éllovas alig szerzett pontokat, ami Marqueznek kedvez. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media