Keresés
Kategoria

OLIVEIRA A FUTAMOT IS BEHÚZTA OTTHON


Miguel Oliveira nyerte a szezonzárót Portimaóban, ezzel második királykategóriás győzelmét aratta. Miller és Morbidelli ünnepelhetett a dobogó második és harmadik fokán.Oliveira jól jött el a rajtnál, mögötte pedig Morbidelli és Miller csatáztak a második helyért. Crutchlow, Pol Espargaro, Rins és Bradl volt a további sorrend a rajt után. Az újdonsült világbajnok Mir feljött a 12. helyre a rajtot követően, viszont a nagy igyekezetében hibázott, így visszaesett a 20. pozícióba, ahonnan elindult. 

A verseny 5. körében Oliveira már 2,6 másodpercre növelte előnyét a többiekkel szemben. Az ötödik helyen alakult ki csata Pol Espargaro és Bradlt között. Vinales folyamatosan esett vissza a Yamahával, de Rossi sem mondhatta el, hogy ez élete versenye. A ’Doktor’ a 15. helyen motorozott. 

A 11. körben már Quartararo is kikerült az első tízből, ami azt jelenti, hogy a négy Yamahából egyedül Morbidelli maradt az élmezőnyben a második helyen. 5 körrel később Joan Mir kiállt a futamból technikai hiba miatt, az élen Oliveira pedig már 4 másodperccel vezetett az élen Morbidelli előtt. 

Miller továbbra is a harmadik helyen haladt, mögötte Pol Espargaro, Zarco, és az utolsó versenyét futó Crutchlow és Dovizioso motoroztak. Óriási csata alakult ki az ötödik helytől lefelé, egy ötös csoport haladt az utolsó körökben: Nakagami, Dovizioso, Bradl, Zarco és Crutchlow. 

Oliveira tehát nyert, Miller pedig az utolsó körben előzte meg Moribidellit, aki így az összetett második helyén végzett. A további sorrend 10-ig: Pol Espargaro, Nakagami, Dovizioso, Bradl, Aleix Espargaro, Marquez és Zarco. Jövőre folytatjuk ugyanitt! 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media