Keresés
Kategoria

ORVOSI FELÜGYELET MELLETT ÜLT VISSZA A VOLÁN MÖGÉ A CSINOS AUTÓVERSENYZŐ


Hétvégén a Slovákia Ringen feltûnt Szegfü Adrienn. A csinos autóversenyzõ tavaly szeptemberi, súlyos balesete után még mindig nyakmerevítõt kénytelen viselni, így egyelõre nem pilótaként volt jelen. De a visszatérés talán nem is olyan távoli már!Már egy ideje nem titok, hogy a korábban az amerikai NASCAR-t is megjárt Makai György, a Hankook Racer Cup és Rallycross Astra Kupa 2018-as bajnoka és az ugyancsak rallycross versenyzõ Szegfü Adrienn egy pár, de most azt is megtudtuk, hogy hamarosan még szorosabbra fûzik a kapcsolatukat. Nyaksérülésébõl hamarosan teljesen felépülve ugyanis Adrienn párja új csapatában, a Team MDR-ben tér vissza a versenypályára. 

A szépségérõl is híres autóversenyzõ tavaly szeptember 9-én Kakucson szenvedett balesetet versenyzés közben. 

– Dobtam egy nagy tetõt, ahogy szokták mondani – fogalmazott. – Három nap kórház, három hónap szigorú fekvés és plafon bámulás után kezdhettem mindent elõröl – foglalta össze röviden, miért visel még mindig nyakmerevítõt. 

– Nekem ez az életem! Apa is autóversenyzõ. Azt azonban nehezen, de elfogadtam, hogy nem ülhetek többet rallycross autóba, ezt a kategóriát végleg elfelejthetem. A Team MDR viszont lehetõséget biztosított számomra, hogy a jövõben új kihívásokat találjak a gyorsasági szakágban – árulta el Adrienn. Leszögezte, az egyáltalán nem jutott eszébe, hogy abbahagyja a versenyzést, de az igen, hogy ez talán égi jel volt, amely azt üzente, váltania kell. Volt ideje elgondolkodni a jövõn, hiszen hosszú pihenõre kényszerült. 

– A három hónapig tartó fekvés éveknek tûnt. Aztán következett a gyógytorna, majd sok türelemmel tornáztatás, manuálterápia és számtalan orvosi vizsgálat. Teljesen a páromra, Gyurira és a családomra voltam utalva, õk fuvaroztak és segítettek mindenben. Egyedül még a hajamat sem tudtam megmosni – mesélt a megpróbáltatásokról a fiatal versenyzõnõ. Mint elárulta, nehezen viselte, hogy egy idõre elvesztette az önállóságát.– Voltak igazán nehéz idõszakok. Sokáig ülni sem tudtam, fekve tettek be az autóba és úgy vittek orvosi vizsgálatokra. Minden gödröt megéreztem, minden döccenõ szörnyû fájdalmat okozott. Könnyekkel teli, kínszenvedéses idõszak volt. Lassan, fokozatosan javult a helyzet, nagyon nagy dolog volt számomra, amikor végre ismét ülve utazhattam! Azelõtt ez természetes volt, de az ilyen helyzetekben sokminden átértékelõdik. El sem tudom mondani, mekkora öröm volt, amikor aztán a volán mögé is beülhettem. Február végén, még nyakmerevítõvel, rettenetesen óvatosan. Nem volt egy nagy túra, csak városomban, Székesfehérváron mentem el ügyeket intézni, de óriási dolog volt, hogy végre önállóan közlekedhetek! Elõször féltem a fájdalomtól, aztán ez szépen elmúlt és márciusban a Pannóniaringen tesztvezetésen próbálhattam ki a Team MDR BMW E30 Hankook Racer Cup versenyautóját. 

Rendhagyó volt ez a tesztvezetés, mivel orvosa a helyszínen volt, elsõsegély nyújtásra készen. Egy ilyen komoly nyaksérülés után ugyanis, a felépülésnek ebben a szakaszában még nagyon óvatosnak kell lenni. Egy rossz mozdulat, egy kisebb baleset is komoly gondokat okozhat. Szerencsére azonban nem volt szükség beavatkozásra, minden simán ment.

Forras: Lokal