Keresés
Kategoria

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A HASZNOS INFORMÁCIÓKAT A ZEG RALLY SHOWRÓL


Augusztus 8-án rali fesztivált rendez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. szakmai támogatásával Zalaegerszegen a Truck Race Promotion.Az eseményen nyolc gyorsasági szakaszt teljesítenek az indulók, a Zalaegerszeg belvárosában kijelölt körön két alkalommal, a ZalaZONE területén levő Smart City és Handling gyorsaságikon háromszor megy végig a mezőny. 

A rendezvény a nézők számára ingyenes! Az indulók közt biztosan ott lesz Bútor Róbert a Citroen C3 WRC-vel. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a ZEG Rally Show-n ünnepli meg a szurkolókkal a római ERC futamon elért harmadik helyét. Turán Frigyes is elhozza a Volkswagen Polo GTi R5-öt, és Csík Zoltán is megmutatja a Subaru Impreza WRC-t. Egy rali showhoz hozzá tartoznak a Ladák is, Papp Arnie biztosan itt lesz, és ha sikerül autót kerítenie akkor Jana sem hagyja ki a ZEG Rally Showt. Kőváry Barna is kedvenc autómárkájával vesz részt aza eseményen, de Ollé Sasa és Balog Jani is látható lesz Zalaegerszegen. Érdekességként ralikrossz autók is végigmennek a pályákon, Benyó Máté új szerzeményét hozza el a ZEG Rally Showra. Természetesen az amatőr versenyzők is indulhatnak, az egészen biztos, hogy ők is látványosan autóznak majd. 

Nemcsak a nézők, ahnem a versenyzők jó hangulata is fontos egy ilyen eseményen. Ezt garantálja az, hogy kötetlen formában, eredménykényszer nélkül autózhatnak a különleges helyszíneken, valamint a szurkolókkal is találkozhatnak. A megszokottnál több lehetőség nyílik a beszélgetésre, autogram osztásra és a közös fotók elkészítésére. A rendezők emellett szombat este egy közös vacsorával várják az indulókat, amelyen a két versenyzőn kívül két vendég is részt vehet. A ZEG Rally Show-n autóztatásra is lesz lehetőség, a szponzorok, barátok, családtagok így a jobb egyből tapasztalhatják meg, hogy milyen teljesítmény egy raliautó vezetése. 

A Hankook és a Pirelli hazai forgalmazója nagyon gáláns felajánlást tett: a ZEG Rally Show ideje alatt minden versenyzőnek bármilyen márkájú abroncsot ingyenesen szerelnek. 

A részletes program: 

2021.08.08. vasárnap

GY1 Zala Zone Smart City 1 5.95 km 9:25 

GY2 Zala Zone Handling 1 3.75 km 9:43 

GY3 Zalaegerszeg City SSS 1 3.50 km 10:11 

Szerviz 45p 10:51 

GY4 Zala Zone Smart City 2 5.95 km 11:39 

GY5 Zala Zone Handling 2 3.75 km 11:57 

GY6 Zalaegerszeg City SSS 2 3.50 km 12:25 

Szerviz 30p 13:00 

GY7 Zala Zone Smart City 3 5.95 km 13:43 

GY8 Zala Zone Handling 3 3.75 km 14:01 

Céldobogó 14:20 

A ZEG Rally Show idején szombaton 16:00-20:30-ig, 2021.08.08-án vasárnap 7:00-17:30-ig a térképen jelölt szakaszokon forgalomkorlátozás lesz. A ZEG Rally Show gyorsasági szakaszait kijelölt nézői pontokról lehet megtekinteni, ezeket jól láthatóan színekkel jelölve találhatják meg a szurkolók a belvárosban. Lesz külön családi nézői pont is. A versenyautók mellett a kiegészítő programok is izgalmasnak ígérkeznek. A HUMDA által szervezett Moto Safety 2.0eseményt egy szlalomversennyel egészítik ki. Ez a program a nagyon sikeres június végi rendezvény folytatása, a regisztrációra 2021.07.30-tól lesz lehetőség a www.humdamotosafety.hu oldalon. 

A gyorsasági szakaszok térképei (ezek nagy felbontásban elérhetők a zegrally.hu/letoltesek oldalon is):