Keresés
Kategoria

QUARTARARO NYERTE A GYORSULÁSI VERSENYT


Fabio Quartararo nyerte a második katari hétvégét. Az utolsó pillanatban Johann Zarco megszerezte a második helyet a verseny nagy részét vezető Jorge Martintól. Ők ünnepelhettek az első három pozícióban. 

Jorge Martin maradt az élen, őt Zarco, Aleix Espargaro, Oliveira és a két Suzuki követte. Jót rajtoltak a Suzukik és rosszat a Yamahák, és kicsit a két gyári Ducati is visszaesett a legelején. A Suzuki óriásit nyert, Rins a 3. körben már Zarcót támadta a második helyért, Mir pedig hatodikként tartotta fel a két gyári Ducatit és Yamahát.

Az ötödik körben mindkét Suzuki előrelépett egyet, és a második és ötödik helyen haladtak: Martin, Rins, Zarco, Aleix Espargaro, Mir és Oliveira volt az első hatos sorrendje. Oliveira nem tudta tartani a tempót, és pár kör alatt visszaesett a 10. helyre, a két gyári Ducati és Yamaha is elment mellette.

A 10. kör környékén Ducatik kezdtek észhez térni, Zarco és Rins előzgették egymást a második helyért, Bagnaia pedig felkapaszkodott ötödiknek. Jorge Martin még mindig az élen haladt, és kezdett elnyúlni a többiektől. Félelmetes a Ducati végsebessége: Jack Miller Aleix Espargarót és Mirt is megelőzte a célegyenesben, így feljött ötödiknek Bagnaia mögé.

Mikor már a verseny felét is elhagytuk teljesen együtt haladt a két Pramac Ducati, a két Suzuki és a két gyári Ducati. Miller és Mir értek össze a 14. körbe érve a célegyenesben, és estek vissza pár pozíciót. Mirnek volt egy durva manővere, és Miller ezt adhatta vissza. Az ausztrál mutogatott a spanyol felé a célegyenesben az incidens után.

5 körrel a vége előtt a Yamahák kapaszkodtak fel a két Pramac Ducatira. Quartararo először vette át a vezetést a verseny alatt, és Vinales is közeledett rájuk. Quartararo el tudott nyúlni a következő körben, de a két Pramac Ducati még mindig tartotta magát a második és harmadik helyen. Rins, Vinales, Bagnaia, Mir, Binder, Miller és A. Espargaro volt az első tíz sorrendje. Quartararo végül nyert, Zarco a végén megelőzte Martint, így alakult ki a dobogó. Rossi a 15. helyig jött előre.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media