Keresés
Kategoria

ROSSI MENEDZSERE: SZÁNDÉKUNK FOLYTATNI 2021-BEN


Annyi bizonyos, hogy a gyári Yamahánál nincsen hely 2021-ben: Maverick Vinales és Fabio Quartararo 2022-ig rendelkezik szerződéssel, így Valentino Rossi utolsó évét tölti le 2020-ban a gyári csapatnál. A tárgyalások azonban folynak a háttérben, és Rossinak a szatellit Yamahán lenne hely, amit jelenleg Quartararo vezet. A Yamaha megadná a gyári támogatást is, így maximum a színek és a személyzet egy része változna a versenyző motorján.Uccio Salucci is magabiztos Rossi folytatásával kapcsolatban: „Valentinón az látszik, hogy mindent akar, csak abbahagyni nem. Nagyon elkötelezett a versenyzés iránt, és ez a többiekre is hatással van, óriási vágy van benne a motorozás iránt, és mindenkit lenyűgöz. Szándékunkban áll folytatni 2021-ben is.” 

„Amikor Vale átigazol egy csapathoz, lendületet, elvárásokat és feszültséget is teremt. Ez nem a gyári csapat, de ugyanolyan motorunk lesz, mint nekik. Nagyon jó a struktúrájuk, a Yamaha támogat minket, és jó a kapcsolatunk velük. Elég valószínű, hogy Franco (Morbidelli) lenne a csapattársa, ez pedig jó tapasztalat lehet. Még nincs megállapodás, de hónap végén már meglehet” – folytatta a menedzser. 

„Beszélni fogunk a következő héten a Yamahával, hogyan tovább. Még nem volt sok mindenről szó, mert Vale gondolkodni akart a folytatáson. A következő 10 napban fogunk beszélni a részletekről. Az elmúlt hetekben jártunk párszor Misanóban, Vale és Franco együtt motoroztak, és remekül érezték magukat, mivel nagyszerű barátok. Remélem, megmarad közöttük ez a jó kapcsolat.” 

Valentino Rossi tehát 42 évesen is a mezőny tagja lehet, ha valóban megállapodnak, természetesen mi is beszámolunk a részletekről. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: NyolczasFoto/ Nyolczas Csaba