Keresés
Kategoria

TÁVOZIK A SUZUKI FŐNÖKE A MOTOGP-BŐL


Egyértelműen a Suzuki éve volt a 2020-as szezon. A „kékek” az egyéni bajnoki cím mellett csapatbajnoki címet is ünnepelhettek, így fel sem merült a kérdés, lesz-e változás a csapatvezetői poszton.Mégis ez a helyzet. Davide Brivio távozik a Suzuki éléről, hogy 2021-ben már egy más projektre koncentrálhasson. Az F1-ben átalakuló Renault-nál kap majd vezető szerepet, sokan Cyril Abiteboul helyére jósolják, azaz ott is csapatvezetői ülésben képzelik el. 

A Renault jövőre már az Alpine F1 névre fog hallgatni, Brivión kívül pedig még egy hatalmas név érkezik egykori csapatához, mégpedig Fernando Alonso. Igaz, ez már régóta világos mindenki számára, de a francia gárdánál egyértelműen nagyot akarnak szakítani a jövőben, ha ilyen neveket igazol a csapat. 

Visszatérve Brivióhoz és a Suzukihoz. A szakember 2015 óta  van a csapatnál, és először nyert bajnoki címet 2020-ban Joan Mirrel. A gumikezelés és a kiegyensúlyozott teljesítmény hozta meg a sikert a Suzukinak. A Ducati és a Yamaha egyik versenyzője sem tudott olyan egyenletes teljesítményt nyújtani a szezon során, mint Mir vagy Rins. 

Kérdéses, hogyan hathat ez a Suzukira, és ki veszi át a helyét a csapatnál. A másik oldalon pedig az, hogy az F1-es Alpine mennyire profitálhat majd Brivio tudásából. Elmondása szerint a szakembernek nagyon nehéz dolga volt a döntésnél: „Hirtelen jött egy új kihívás, egy új lehetőség számomra, és végül úgy döntöttem, hogy élek vele. Nagyon nehéz döntés volt. A legnehezebb az lesz, hogy itt kell hagynom ezeket a nagyszerű embereket, akikkel együtt kezdtünk dolgozni a Suzuki újracsatlakozásakor a MotoGP-hez. Ezért szomorú vagyok, ugyanakkor rengeteg motivációt is érzek az új kihívás miatt, és ez volt a kulcs, amiért eldöntöttem, mit is akarok: maradni a Suzukinál, vagy elfogadok egy teljesen új lehetőséget.” 

„Megszerezni a MotoGP-s bajnoki címet egy olyasvalami, ami ott marad a Suzuki történelemkönyveiben, és mindig különleges élményként fogok visszagondolni rá. Szeretném őszintén megköszönni a Suzuki menedzsmentjének a bizalmat, amit már a kezdetek óta megadtak nekem. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani minden MotoGP-s csapattagnak is Japánban és a pályán egyaránt, mindenkinek a Suzukinál, természetesen a versenyzőknek is, akik velünk voltak ebben az időszakban, különösen Joannak és Alexnek, akik remek szezont futottak 2020-ban.” - zárta Brivio nyilatkozatát.