Keresés
Kategoria

VINALESÉ AZ ELSŐ GYŐZELEM A DUCATIK ELŐTT


Maverick Vinales nyerte a szezonnyitót. Mellett Johann Zarco és Francesco Bagnaia örülhetett a dobogón.A Ducatik fantasztikusan jöttek el a rajtnál. A pole-pozícióból induló Francesco Bagnaia az élen maradt, mögé pedig Miller, Zarco és Martin kapaszkodott fel. A négy Ducatit Quartararo, Vinales és Rossi követte a célegyenesre fordulva. A negyedik helyen haladó Jorge Martint mindkét gyári Yamaha átugrotta, és elindultak az első hármasra. 

A Suzukik is törtek folyamatosan előre, a negyedik körben már mindketten Rossi előtt voltak a hetedik és a nyolcadik helyen. Nem sokkal később Martint is megelőzték. A legnagyobb veszélyt mégis a Yamahák jelentették Bagnaia, Zarco és Miller hármasára. A hetedik körben Quartararo, egy körrel később pedig Vinales is átugrotta Millert, ott voltak a harmadik és negyedik helyen. 

A ducatisok egyértelműen szenvedtek, Vinales már a vezetésért támadta Bagnaiat. Mögöttük Zarco, Miller, Rins, Quartararo és Mir volt a sorrend. Vinales végül 8 körrel a vége előtt vette át a vezetést, és a két suzukistól is tartaniuk kellett. Öt körrel a vége előtt Vinales ellógott Zarcótól, a harmadik Bagnaiat pedig a két Suzuki támadta. Hátrébb Valentino Rossi csak a 14. helyen haladt, Jorge Martin pedig egészen a 15-nek esett vissza az élmezőnyből. 

Joan Mir, a tavalyi világbajnok jött előre, és a végén Zarcót támadta a második helyért. Vinales nyert, Joan Mir pedig a második helyet veszítette el a célegyenesben, ahol Zarco és Bagnaia is elment mellette. Mir lett tehát a negyedik a Suzukival, utána pedig Quartararót, Rinst, Aleix Espargarót, Pol Espargarót, Millert és Bastianinit intették le az első tízben. 

Írta: Czinege Ádám 

Fotó: MotoGP Media