Keresés
Kategoria

VOLENTÉR BALÁZS-SIKERES SZEZONZÁRÁS BRNO-BAN


Volentér Balázs az elmúlt napokban sem unatkozott. A FIA CEZ Közép-Európai zónabajnokság brno-i fordulóján a cseh Janik Motorsporttal versenyzõ pilótával szinte minden megtörtént, ami egy versenyhétvége alatt elõfordulhat.Az elõzõ futam sikerei után a tehetséges versenyzõ nagy reményekkel várta csapata hazai futamát a Brno Autodrom-on, és kezdetben minden jól is alakult. A szabadedzéseken a gárda igyekezett megtalálni a lehetõ legjobb ballanszt, hogy az idõmérõ edzésre ütõképes beállításokkal gurulhassanak ki. A kvalifikációt az elõzõ fordulóhoz hasonlóképpen a magyar versenyzõ kezdte, és kishíján hibátlan körrel a pole-t is majdnem megszerezte a Janik Motorsportnak. 

Végül be kellett érniük a második hellyel, de ez nem szegte kedvét a teamnek, hiszen remek kilátásokkal és esélyekkel készülhettek az egyórás endurance versenyre: 

„A futamot ezúttal is én kezdtem, és egész jó rajtot sikerült fognom. A pozícióm megtartva tudtam eljönni az elsõ sorból, de a második kanyarban letoltak a pályáról, így veszítettem pár pozíciót. Ezután megkezdtem a felzárkózást, szépen lassan feltornásztam magam, de egy elõzési manõver során kisebb hibát vétettem, és megpördültem. A megforgás után gyorsan visszataláltam a pályára, és képes voltam folytatni a versenyt, de talán mondanom sem kell, hogy ezzel ismét veszítettem pár helyet. Igyekeztem még keményebben nyomni, és feljebb is jöttem pár rivális levadászásával. Az etapom vége felé sûrûsödött a forgalom, illetve egyre több ellenfelem értem utól és elõztem meg, így végül nagyon izgalmas és élvezetes félórát zártam.” – összegzett Volentér Balázs, akinek remek teljesítményével az abszolút mezõny ötödik, illetve a kategória második helyét zsebelte be a csapat. 

A munkát egy nem várt nehézség is hátráltatta, melyrõl sem a csapat, sem a magyar pilóta nem tehetett: 

„Féltáv után kevéssel megejtettük a kötelezõ boxkiállást, illetve a pilótacserét. A kiállás közben történt egy sajnálatos baleset, egy másik bajnokságban dolgozó szerelõ figyelmetlensége miatt – neki ezúton is gyors felépülést kívánok. Maga a váltás viszonylag jól sikerült, de miután átadtam a helyem, az autó nem indult újra, és ezzel újból idõt vesztettünk. Szerencsére folytatni tudtuk a versenyt, amelynek a második felében Václav Janik ismételten remek munkát végzett, és ezzel megõriztük a kategória második helyezésünk. Szeretném megköszönni a csapat minden tagjának a kitartó munkát, igazán remek teljesítményt nyújtottak. És nem utolsósorban hálával tartozom a támogatóimnak, akik segítették, lehetõvé tették az idei szereplésem az endurance világában!

Írta Tóth Krisztián Márk

Fotó: Kollár Attila