Keresés
Kategoria

ZSIGOVITS NORBERT MADRIDBAN VERSENYZETT A BUDAPESTI ENDURO GP ELŐTT


A budapesti Papp László Sportaréna hamarosan ismét motorzajtól fog zengeni, hiszen az X-Trial világbajnokság után februárban az Enduro GP látogat el hozzánk. Zsigovits Norbert személyében egy magyar fiú is tagja a világbajnoki sorozatnak, aki néhány napja még Madridban versenyzett a Magyar Nagydíj elõtt.Norbi egy hetet töltött el a spanyol fõvárosban csapatával, a program egy ötnapos edzõtáborból és egy világbajnoki futamból állt. Az edzések nagyon jól sikerültek, hiszen négy különbözõ pályán tudtak edzeni, majd a motorok felkészítése után másnap jöhetett az éles bevetés: a Superenduro Világbajnokság 3. fordulója, melyen a Baur Gruppe Racing Team színeiben állt rajthoz a magyar motoros. 

Már a pálya bejárása során megbizonyosodhattak a versenyzõk, hogy itt bizony nem lesz egyszerû dolguk, egy méter pihenõ szakasz sincs, egymást követik a nehezebbnél nehezebb akadályok. 

A szabadedzések alatt az ex-crossos Zsigovitsnak fõleg a triál tudását kellett elõhúzni a cilinderbõl, ami olyannyira jól sikerült neki, hogy a 4. legjobb idõt teljesítette a csoportjában. 

“Jónak értékelem a szabadedzést, bár még nem igazán tudtam gyors kört menni, de a pálya ritmusát már érzem.”– mesélte nekünk a Zsigó becenévre hallgató versenyzõ. Ezek után a kvalifikációs edzés következett, ahol kiderült, hogy kik azok, akik ott lehetnek a döntõkben. Norbi nagyon jól teljesített, a csoportjában elsõ, az összesítettben pedig a 9. helyen kvalifikálta magát a fináléba.Az esti döntõkben három futam várt a junior versenyzõkre, a magyar fiúnak nem sikerült túl jól az elsõ verseny, mert bár jól kezdett, ám sokat hibázott, így csupán a 14. helyen ért célba.“

Az elsõ futam nem sikerült túl jól, nem kaptam el a fonalat.” – mondta el Norbi a Flyerz Magazinnak. 

A második futamban már sokkal jobban ment, ugyan kisebb hibákkal, de folyamatosan a középmezõnyben küzdött, és így a 12. helyen ért célba.Norbi motorozása a döntõ alatt folyamatosan javult, a harmadik futamban még jobb tudott lenni, a körei kiegyensúlyozottak voltak. A 9. helyért küzdött, viszont az utolsó etapban pechjére lefulladt az egyik akadály elõtt, és így 11. pozícióban intették le. 

“Az utolsó két menet során már jobb volt a tempóm, nem is hibáztam sokat, azonban még nem vagyok eléggé erõszakos, ezen mindenképp változtatni szeretnék a budapesti futamig – ahová természetesen nagyon sok szeretettel várom a hazai endurózás szerelmeseit.” – vont mérleget Zsigó a spanyol GP után. 

Zsigovits Norbertet legközelebb február 9-én láthatjuk a Papp László Sportarénában a Superenduro Világbajnokság ötödik futamán.

Forrás: Flyerz

Írta: Tóth Krisztián Márk